Nasıl Yapılır

Kapat

Güvenlik Kamerası Nedir, Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır, Güvenlik Kamerası Kurulumu, Güvenlik Kamerası Montajı


Güvenlik Kameraları Nasıl Çalışır,güvenlik kameralarının özellikleri

Siz evinizden ya da işyerinden uzaktayken, geri bıraktığınız eşyaların güvende olup olmadığını izlemenin bir yolu güvenlik kameralarıdır. Eğer bu konuda gerginlik yaşıyorsanız bu kameralar sizi biraz sakinleştirebilir. Bir çok farklı sebeple kullanılan güvenlik kameraları, siz uzaktayken istediğiniz bir alanı gözetler ve kaydeder.

Çok çeşitli güvenlik kameraları vardır, bazıları dışarıda açık alanlarda bulunurken, bazıları kapalı alanlarda ve oldukça küçük yapıdadırlar. Güvenlik kameralarının görülmesi olası suçları daha olmadan önleyebilmeye yararken, gizli kameralar herhangi bir suçu görüntüleyerek kanıt oluşturabilirler.

Bir güvenlik kamera sistemi satın almadan önce, bunu hangi alanda ve ne amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz. Kamera sayısı daha çok hangi alanda kullanacağınıza göre değişir, örneğin bir odayı görüntülemek istiyorsanız, bir adet yeterli olabilir. Daha büyük bir alan için daha fazla kamera içeren bir güvenlik kamera sistemi gereklidir.

Güvenlik kameraları ister kablolu ister kablosuz olsun, nasıl bir kurulum yapılacağı, bu kameraların nerelere konulacağı ne kadar fark edilebilir olacağına bağlıdır. Kablolu kameralar daha hünerlidir. Görüntü kaliteleri kablosuz kameralara göre daha kalitelidir. Kablosuz kameralar ise daha esnek bir kullanıma sahiptir, kablosuz internet ve kablosuz telefonda olduğu gibi diğer cihazlar kablosuz kameranın sinyallerini bölebilir. Kablosuz bir güvenlik kamerası kullanmayı düşünüyorsanız, video görüntünüzün diğer cihazlar sebebiyle bölünebileceğini aklınızda bulundurun. Bu görüntülerin başkaları tarafından izlenmesi, güvenlik kameralarının kullanım amacını tamamen tersine çevirir ve birileri sizin evde olup olmadığınızı öğrenebilir. Bu sebeple görüntülerin başkaları tarafından izlenme olasılığını en aza indirmelisiniz ve kablosuz iletimde verilerin şifrelenip gönderilmesi konusunu üretici firmaya sormalısınız.


Büyük kameralar genelde fark edilebilir şekilde monte edilir, böylece gelip geçen insanlar buranın kamera sistemiyle görüntülendiğini bilirler. Bununla beraber çok küçük fark edilemez güvenlik kameralarını da piyasada bulabilirsiniz.

Güvenlik kamerası sistemi kurmadan önce, özellikle gizli kameralar için, bulunduğunuz bölgenin yasal gerekliliklerini öğrenmeli ve buna uymalısınız, bazı durumlarda, gözlenen yerde bulunan insanların o yerin kamera sistemiyle kayıt edildiğini bilmeleri yasal gereklilik olabilir. Bu konuda mevzuata uymalısınız.

Güvenlik Kameraları Nasıl Yerleştirilmeli
Gözetim altına almak istediğiniz alanı belirledikten sonra, güvenlik sistemini uygun bir biçimde kurmalısınız. Kötü bir kurulum hiçbir sonuç vermeyecektir, eğer elektronik eşyalar konusunda yeterince bilginiz yoksa bu konuda uzman birinden yardım almanız önerilir. Herhangi bir lisanlı güvenlik şirketi size bu konuda yardımcı olabilir.

Kamera sistemlerinin çoğu fazla karmaşık değildir, yani kendiniz de kurabilirsiniz, kurulum prosedürü cihazdan cihaza farklılık gösterebilir, bu sebeple kurulum talimatını kullanmanız iyi bir fikir olacaktır.

Kameraları yerleştirdiğiniz yer önemlidir. Kamera ile kayıt edilecek yer arasındaki mesafe dikkate alınmalıdır, doğru alana odaklanıldığından ve görüntünün netliğinden emin olun. Kamerayı bir duvara ya da bir yapıya monte ediyorsanız, sağlam monte edildiğinden emin olun, kamera titrememeli ve görüntüyü bozmamalıdır. Dış ortamlarda bulunan olası suçları caydırıcı özelliğe sahiptir, bununla birlikte kötü hava şartlarına dayanıklı olmalıdır. Sağlam bir gövdeye sahip olması tahrip olmasını ya da zarar görmesini engelleyecektir.

Bununla beraber, güvenlik kameranızın kayıt yapıp yapmayacağına karar vermelisiniz. Mesela bahçede çocuklarınızın güvenli bir şekilde oynadığını ya da ön kapıya kimin geldiğini görmek istiyorsanız, görüntü kaydına gerek duymayabilirsiniz. Fakat belirli bir alanda uzun zaman periyotlarında neler olduğunu görmek istiyorsanız, bu durumda kameranızı bir kayıt sistemine bağlamalısınız. Bazı insanlar VCR kayıt vidyolarını kullanır, bazıları ise bilgisayar bağlantısıyla tüm görüntüleri dijital olarak kayıt ederler. Video kayıt alanlarının ziyan olmaması için, bazı görüntü sistemlerinde hareket algılayıcılar bulunur, böylece herhangi bir hareket meydana geldiğinde sistem kayda geçer.

Gördüğünüz gibi çok çeşitli güvenlik kamerası sistemi mevcuttur, ihtiyaç duyduğunuz ve amacınıza hizmet edeceğini düşündüğünüz bir sistemi kullanarak, güvenlik seviyenizi arttırabilirsiniz.


Görüntülü Kamera Montajı ve Ayarları..!!
KAMERA

Kamera CCTV sisteminin başlangıcıdır. Kamera kontrol ve izleme noktası için resim oluşturan bir cihazdır. Her ne kadar ayrı ele alınsa da Lensler kameraların ayrılmaz parçadır.Lensler Kameranın önüne takılır görüntünün mercekler yardımıyla CCD sensörün üzerine düşmesini sağlar.Kameraya takılıp çıkartılabilir , özelliklerine göre değiştirilebilir.

MONİTÖR

Kameranın üzerinde oluşan görüntünün ,video sinyaline çevirilikten sonra bir ekranda oluşturulmasını sağlayan cihazdır. CCTV Monitörler televizyonlara benzer, farkı tuner katının olmamasıdır.



EN BASİT CCTV SİSTEM

En basit CCTV sistemi bir kameranın koaksiyel kabloyla Monitöre/Televizyona bağlanmasıyla yapılabilir. Kamera çalışma gerilimine göre bir adaptör veya şebeke gerilimiyle beslenebilir. Bu sistemi Kablo, Lens, Kamera, BNC konnektör Monitör (AV girişi varsa Televizyon ) ile evinizde kolayca yapabilirisiniz.



Şimdide 4 Kameralı bir CCTV sistemine bakalım. Bu sistemde kameralar otomatik olarak sıralı ekrana gelebilir, elle seçilebilir veya 4 ü bir ekranda görünebilir. Bunun için yukarıdaki sisteme ilave olarak bir Multiplexer/çoklayıcı (çoklayıcı ) kullanabiliriz.Ayrıc a monitörümüze hoparlör ve kameramıza mikrofon ünitesi bağlayarak görüntüyle birlikte seside duyabiliriz. Tabii ki hoparlör seçmiş olduğumuz kamera ile birlikte çalışacaktır. Aynı anda bir çok sesi karışık olarak duyardık.

Görüldüğü gibi sistem gayet ucuz ve yapımı kolaydır. İhtiyacınız olacak malzeme 4 kamera , 4 Lens, Montaj ayakları, 8 adet BNC ,10-20 metre koaksiyel kablo,Monitör ve Multiplexer dediğimiz çoklayıcıdır.



CCTV SİSTEMDE GÜÇ BESLEMELİ BAĞLANTILAR

Aşağıdaki diyagramda Kamera ve Monitör Güç Bağlantılarını görmektesiniz. Monitör genellikle 110/200/12/24V ile Kameralar ise 220/110/24/12 V ile hariç.ten beslenmesi gerekir.Ayrıca Kamera ile monitör arasında koaksiyel kablo ile video sinyalinin taşınması için bağlantı yapılır.

Birden fazla kamera kullanılan sistemlerde bir Switcher(Bir den fazla kamerayı seçmeye yarayan cihaz) kullanmak gerekir.Hangi Kamera görüntülenmek isteniyorsa o kameranın anahtarı açık konuma getirilir.Switcher otomatik olarak görüntüleri sırayla belirli süre aralıklarında ekrana getirebilir. Genellikle bu süreler Switcher ın arkasında veya önünde bir düğme ile ayarlanabilir



6 KAMERALI SİSTEMİN GÜÇ BESLEMESİ



Gece görüşlü kamera nasıl çalışır? Işıksız ortamda nasıl görüntü alır?

IR ledli gece görüş kameraları IR ledli gece görüşlü kameralarda kamera devresi, lens, ışık algılayıcı ve LED lambalar bir metal kutu içinde kompakt bir durumdadır. Toz, su ve neme dayanıklıdır. Bazı kalitesiz, ucuz, plastik kutu içinde ir kameralarda üretilmeye başlanılmıştır. İr kameralar gündüz renkli görüntü verirken gece karanlıkta LED lambalar devreye girer. Ledler bir infrared ışın yayarlar, bu ışınlar çalışma mesafesi içinde bir cisme çarparsa geriye yansır. Kamera devresi bu yansıyan görüntüyü algılar ve siyah beyaz olarak görüntü verirler. IR kameralar piyasada IR kamera, gece kameraları, gece görüşlü kamera, IR ledli gece görüş kamerası, infrared kameraları, IR ledli kamera adlarıyla da bilinirler.
Gece görüşlü IR kameraların avantajları ;

  • • Tam karanlıkta dahi çalışma mesafesi içinde görüntü verir. Bu nedenle karanlık veya loş ortamlarda kullanılır.
  • • Kompakt yapıda olduğu için kamera içine su, nem, toz vb. giremez. Bu nedenle mutfak, yemekhane, kazan dairesi, depo, makine dairesi vb ortamlar için idealdir.

IR ledli gece görüş kamerası dezavantajları ;

  • •IR ledler önemli bir akım çekerler. Bu nedenle besleme kablosu boyuna dikkat etmek gerekir. Uzun mesafelerde adaptörü kamera yanına koymak gerekebilir.
  • • IR ledli kamera ömrü diğer ccd kameralar gibi teorik olarak sonsuz değildir. IR ledlerin ömrü 7000 saat civarındadır.
  • • IR kamera fiyatı nispeten pahalıdır.
  • •Ortamda temel aydınlatma varsa her zaman için düşük ışık şiddetinde çalışan ccd kamerayı IR kameraya tercih etmek daha uygundur. Ortam tam karanlık ise o zaman IR kamera kullanmak zorunludur.

CCTV KAMERA SİSTEMLERİ :
Güvenlik personeli ve diğer konularda karar verecek olanlar CCTV kamera sistemleri için güvenlik amaçlarını analiz etmelidir.
CCTV güvenlik kamera teknolojisindeki gelişmeler sonucunda video ile gözetim, günümüzde mevcut olan en değerli korunma, güvenlik ve yönetim aracı halini almıştır. Mağazalar hırsızları ve dürüst olmayan çalışanları izlemek, asılsız kaza iddialarına karşı kanıt toplamak ve birbirinden yüzlerce kilometre uzaklıkta olabilen mağazalarda sergilenen malları gözetim altında tutmak için CCTV güvenlik kamera sistemlerinden yararlanmaktadır. İmalatçılar, hükümetler, hastaneler ve üniversiteler ziyaretçilerin ve çalışanların kimliğini tespit etmek, tehlikeli çalışma bölgelerini izlemek, hırsızlığa karşı korunmak ve bina ve park alanlarında güvenliği sağlamak için CCTV güvenlik kamera sistemleri sistemleri kullanmaktadır. Teknolojinin mümkün kıldığı ölçüde CCTV güvenlik sistemleri için yeni kullanım imkanları da doğmaktadır. Korunma ve güvenlik alanındaki faydaları dikkate değerdir.

CCTV GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
CCTV Güvenlik Kameraları : Kameraların kullanım amacı çeşitli nedenlerle görülmesi istenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevrilerek direk veya endirek (anahtarlama üniteleri üzerinden) olarak monitöre aktarmaktır. Siyah-beyaz ve renkli olmak üzere iki kategoriye ayrılan kameraların, kullanım amaçlarına göre de bir çok tipi bulunmaktadır.

CCTV GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ KURULUMU İÇİN GEREKLİ PARÇALAR
Basit bir CCTV güvenlik kamera sistemi kurarken almanız gereken kompanentler ve dikkat edilmesi gereken unsurlar.
-Basit bir CCTV Kamera Sistemi Kurulması İçin Gerekli Kompanentler;

  • Güvenlik Kamerası
  • Güvenlik Kamerası Lensi
  • Güvenlik Kamerası Adaptörü
  • Güvenlik Kamerası BNC jack’ı
  • Güvenlik Kamerası Power Jak’ı
  • Görüntü Kayıt Kartı veya Dijital Kayıt Cihazı(DVR,DMR)
  • İç Ortam veya Dış ortam Muhafazası
  • İç Ortam veya Dış ortam Muhafaza Ayağı
  • Alınan Ölçüler doğrultusunda Kablo

CCTV GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ NEDİR?
CCTV Kapalı Devre Televizyon Sistemidir..Televizyon sisteminden farklı yanı bir merkezden açık ve geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine Lokal bir alan içinde görüntü izleme sistemlerinin genel ismidir. Bu metin genel olarak CCTV ekiplarının nelerden bir araya gelip oluştuğu ve kullanım yerleri hakkında bilgi verecektir.

Artık Ip Güvenlik Kamera Kullanmak İçin Çok Sebebiniz Olacak…
Artık herkezinde bildiği gibi devir internet devri. Interneti oluşturan, internet yapan maddeler ise IP ve buna dayalı kullanılan teknolojiler. VOIP, IP Kamera, IP TV gibi teknolojiler ileride görüntü ve sesin internet üzerinden çok daha rahatlıkla transfer edilebileceğini şimdiden bizlere göstermektedir. Bunun en önemli sebebi ise eskiden daha fazla para ödediğimiz ADSL gibi yüksek hızlı genişband bağlantı teknolojilerinin hızla yaygınlaşması sayesinde ucuzlaması ve aynı süreçte de buna orantılı olarak hızlarının artmasıdır. Bu doğrultuda CCTV kamera sistemi üreticileri, satıcı ve dağıtıcılarının da bu gelişmelere ayak uydurması bir seçim olmaktan kalkarak artık bir zorunluluk artık gelmiştir.

Güvenlik İp Kamera Nasıl Çalışır?
Analog Güvenlik CCTV kameralardan farklı olarak hertürlü network ortamına adapte edilebilen IP Kamera herhangi bir donanıma gerek duymadan elde ettiği görüntüleri ağınızda belirlenen noktaya dijital olarak ulaştırabilmektedir. Bu işleyişi sağlarken kamera lensten aldığı görüntüyü dijital olarak dönüştürerek işlemcisine ve ordan da işletim sistemi sayesinde uzak erişim noktalarına Internet Protokolünü kullanarak MPEG4 formatında görüntü ve ses olarak anında transfer etmektedir.Aynı zamanda bir kayıt cihazına gerek duyulmamaktadır.

Güvenlik İp Kamera Nasıl Kurulur?
Güvenlik IP Kameralar isminden de anlaşıldığı gibi Internet Protocol Kamera anlamında açılıma sahiptir. Bu açılım Güvenlik IP Kameraların bünyesinde bir Web Server bulundurmasını gerektirir. Cihazlar mevcut network’te sabit veya otomatik olarak atanacak bir IP numarasına ihtiyaç duymaktadırlar. IP atamasını yapmak ise kameralarımızın çalışması için olması gereken tek işlemdir.

İp Kamera Nedir?
IP Kamera gerekli noktaların güvenliği ve gibi farklı amaçlarla uzaktan izlemek ve kayıt altına almak için internet veya network bağlantınızdan faydalanarak gerek kablolu gerek kablosuz olarak kullanılabilmeye imkan sunan kamera teknolojisidir. IP Kamera diğer sistemler gibi ekstra aparatlar, kartlar, kayıt cihazları gerektirmeyen en ileri teknolojiye sahip olan kamera sistemidir. İp Kameralar göürüntü aktarılan mekanının canlı ve sesli olarak bulunduğunuz heryerden bilgisayarınız, laptopunuz, cep telefonunuz ve PDA’nızdan rahatlıkla izleyebilme olanağı sunmaktadır.

Ip Kamera Uygulama Alanları
Uzaktan Görüntüleme

  • -Endustriyel alanları uzaktan görüntüleme.
  • -Çevresel Faliyetleri Görüntüleme.
  • -Trafik Görüntüleme.
  • -Bilimsel Görüntüleme.
  • -Bebek Bakımı.

Güvenlik İp Kameranın Faydaları
1. Basitçe hub veya ethernet kartınıza paralel kablo ile yahut Wi-Fi teknolojisi ile kablosuz olarak bağlanabilir.
2. Network üzerindeki herhangi bir bilgisayardan rahatlıkla görüntü alınabilir.
3. Bilgisayar veya DVR kayıt cihazına yatırım maliyeti gerektirmez.
4. Birden fazla kamera için gerçek ve eş zamanlı kayıt/izleme olanağı sağlar.
5. Serverınız yada bilgisayar sisteminiz üzerinde performans düşürmez.

15.070 Okunma 23 Eki 2010

Benzer Yazılar

Yorumlar

Yorumlar(1 )
    • hyg
      hyg Ocak 21, 2014

      elimde bir sensörlü bir led var 4 kablolu siyh kırmızı mavi kahve kırmızıyı + bağlayorum siyah – ye 12 volt adptöre bağlıyorum led çalışıyor sensör çalışmıyor gece gündüz çalışıyor bunu gece çalışması için mavi kahve kabloları nereye takılacak


Sen de Yorumla!