Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Nasıl Yapılır

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Nasil Calisir
  4. »
  5. Güç Kaynağı Nasıl Çalışır

Güç Kaynağı Nasıl Çalışır

admin admin - - 3 dk okuma süresi
193 9

Güç Kaynağı Nedir?

Güç kaynağı elektronik donanımlara enerji temin eden cihazlardır. Ancak güç kaynaklarını güç üreten bir cihaz olarak görmemek gerekiyor. Çünkü elektronik cihazlar elektrik enerjisi üretmez. Sadece şebekede bulunan enerjiyi donanımlar için kullanılabilir hale getirir. Örneğin, bilgisayarlar. Bilgisayarları fişe taktığınız zaman bilgisayar kasasına doğrudan 220 Watt enerji girişi olacaktır. Ancak bu miktarda bir enerji bilgisayar kasası içerisinde yer alan tüm donanımlara zarar verir. Bu donanımların sorunsuz bir şekilde çalışması için Watt ayarlaması yapılmalıdır. Güç kaynağı bu ayarlamayı yaparak 220 Watt enerjiyi 10 Watt civarına indirerek donanımlar için kullanılabilir hale getirir.

Güç Kaynağı Nasıl Çalışır?

Güç kaynaklarının çalışma prensibi oldukça kolaydır. Prizden gelen enerji Güç kaynağı içerisinde yer alan transformerlar tarafından çevrilir. Elektronik cihazların ihtiyacı olan miktara çevirme işlemi tamamlandıktan sonra güç kaynağından çıkan kablolar farklı donanımlara ilerleyerek enerjinin iletilmesini sağlar. Ancak bunun içinde donanımlarda uygun güç kaynaklarının kullanılması gerekmektedir.

UPS Nedir?

UPS diğer bir adıyla geçici güç kaynağı geçici olarak enerji temin eden sistemlerdir. Elektrikler gittiği anda devreye giren bu sistemler enerji temin ederek yaşanabilecek sorunların önüne geçmektedir. Bu sistemler sayesinde bilgisayarlardaki çalışmalarınız silinmemekte ve fabrikalarınızdaki üretim durmamaktadır. UPS sistemleri sadece enerji temin görevini üstlenmiyor. Bunun yanı sıra şebekenin düzensiz enerjisini de düzenlemektedir. Özellikle voltaj azalması ve yükselmesi gibi durumlarda elektronik cihazlarınızın zarar görmemesi için bu sistemler önemli bir görevi yerine getirmektedir.

UPS Nasıl Çalışır?

UPS sistemleri oldukça basit bir çalışma prensibine sahiptir. Şebekeden gelen enerji ilk olarak UPS sistemlerine girer. Bu sayede UPS sistemleri elektrik kesintisinde ihtiyaç duyulacak olan enerjiyi depolayabilmektedir. Ayrıca şebekedeki enerji ilk olarak UPS sistemlerinin içerisine girdiği için voltaj ayarlaması yapılarak sistemde yer alan tüm elektronik cihazlar için en uygun voltaj ayarlaması yapılır. Bu sayede hem elektronik donanımlar hem de elektronik motorlar enerji düzensizliği yüzünden arızalanmamış olur.

Kısacası UPS sistemleri ve güç kaynakları bu görevleri yerine getirmekte ve bu şekilde çalışmaktadır. Sizde ihtiyacınız olan sistemleri satın alarak kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Yazılar

9 Yorum

  1. Bilgilendiricim - -

    Kullandığımız her elektronik alette mutlaka bulunması gereken güç kaynağı nedir?

  2. asliyazicioglu - -

    Güç kaynağı aldım bugün çok elektrik kesiliyo diye. Aleti takamadan elektrik gitti. Yetişemedim resmen.

  3. hilmikertenkele - -

    biz de bi tane güç kaynağı maç yarım saat modemi açık tutar o kadar

  4. canberkortgenn - -

    Yeni bir güç kaynağı alacağım ama mevcut olanı sökerken çok zorlandım özellikle 24 pin güç bağlantısında ama söktüm nihayet 🙂

  5. korkutmahluk - -

    bide bu sisteme uyacak içinde güç kaynağı olan bi kasa önerin varmıdır fiyatı düşürmeye çalışıyorum

  6. Bilgi_Tarlasi - -

    Kullandığımız her elektronik alette mutlaka bulunması gereken güç kaynağı nedir?

  7. wideoblog - -

    İlginç Ürünler – Işık ile Şarj Edilebilen Güç Kaynağı İncelemesi

  8. AkilliBilgi - -

    Türkiye’ye getirilen ilk bilgisayar “IBM 650”, güç kaynağı, ana işlem birimi ve kart okuyucu olmak üzere 3 parçaydı

  9. OguzHANdadas25 - -

    Tavsiyeni Dikkate Alıcam Abi Teşekkür Ederim Son Soru 950 İçin Kaç Watlık Güç kaynağı Lazım ? Bide Dvi To Vga Sıkıntı Olurmu 950ye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir