UPS Güç Kaynağı Nasıl Kullanılır?
UPS, geçici olarak enerji üretmeye yarayan, bağlı olduğu ağın enerji seviyesini dengelemeye yardımcı olan bir güç kaynağı sistemidir. Elektrik kesintilerini sık yaşandığı bir ülkede, kesintilerde yaşanan aksaklıkların olmaması için ve bilgisayarlarınızın hem zarar görmemesi hem de verilerinizin kaybolmaması için çok önemli bir araçtır. UPS üretimin durmamasına da yardımcı olur. Bütün şirketlerde en önemli şey olan elektrik enerjisinin çökmesiyle şirketler de bir okadar zarara uğrar. UPS sizi bu gibi sorunlarla karşılaştırmaz. Elektrik kesildiği anda devreye giren UPS, içerisinde depolanan enerjiyi kısa bir sürede sisteme aktararak kesintinin zararlarını engellemiş olur. Şirketinizde jeneratör olsa dahi, o devreye girene kadar UPS güç kaynağı, enerji üretimine başlar. UPS ile jeneratör kesinlikle aynı düşünülmemelidir çünkü, jeneratörler bağımsız olarak sınırsız sürede enerji aktarırken UPS sistemi sadece belirli bir süre için enerji üretimi ve aktarımı sağlamaktadır. Bu anlamda diğerinden daha tasarruflu olduğu söylenebilir.
Geçici güç kaynağı olarak bilinen UPS, elektronik cihazlarının evde, işyerinde, fabrikalarda, havaalanlarında, askeriye ve hastane gibi birçok yerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Ups enerji kaynağı, elektrik kesildiği anda hiç bir aksaklık yaşatmadan devreye girdiği için hayati önem taşımaktadır. Dünyada bulunan ve daimi olarak elektrik enerjisiyle çalışan cihazların çoğu AC sistemini kullanmaktadır fakat bunların bilinmeyen zararları da olabilmektedir. UPS o anlamda da oldukça güvenlidir. UPS sistemleri kullanılacakları yere göre çeşitli olarak bulunur. Özellikle online destekli olarak kullanılan güç kaynakları bunların en tercih edilen modellerinden biridir. Elektrik kesintisinden korkmak, işlerinizin aksaması, verilerinizi kaybetmek ya da üretimin durması gibi problemlerinize en iyi çözüm UPS enerji kaynakları olduğunu unutmayın.
Özellikle belli başlı kullanım yerlerinden bahsedecek olursak, bilgisayar sistemleri, bilgisayar destekli ürünler, elektronik cihazlar, hava alanlarının aydınlatması, trafik kontrol merkezleri, askeri radar sistemleri, haberleşme ve yayın kuruluşları, asansörler, ısıtma cihazları, soğutma cihazları, baskı makinaları, yazar kasa ve barkod sistemleri. UPS sistemlerinin görüldüğü gibi kullanıldığı alanlar oldukça geniş. Buradan anlaşılacağı gibi sizlere sağlacağı avantajlar da bir okadar fazla olacaktır. UPS güç sistemlerini sürekli olarak elektrik ile çalışması gereken tüm cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Hem online olarak kurulabilir olması hem de olduğu yerde sabit olarak kurulabilir cihaz şekliyle sizin tercihinize göre takılabilir. Online olarak kurulabilir olan UPS sistemleri, sabit olarak kurulan cihazdan daha maliyetli olabilir. Fakat hem verilerinizin hem kullandığınız ev, ofis vs gibi yerin enerji kaynağı açısından daha güvenli ve verimli olanıdır.
mrhba
inform marka 6kva rmsd-1106 bir ups aküsüz sadece şebekeye bağlandığında çıkış verirmi? ve şebekesiz sadece aküden çalışır mı.? 20 akülü ups in dc çalışma voltaj aralığı nedir. tam 20 akü mü gerekli? daha az aküyle de çalışır mı? şebeke voltajını dc ye çevirip akü girişine versek çıkış alırmıyız. tşkler.