Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Nasıl Yapılır

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Hastaliklar ve Tedavileri
  4. »
  5. Kireçlenme Nedir, Nasıl oluşur

Kireçlenme Nedir, Nasıl oluşur

admin admin - - 5 dk okuma süresi
71 0

Kireçlenme Nedir, Nasıl oluşur?

Osteoartrit ya da dejeneratif eklem hastalığı olarak da bilinen kireçlenme oldukça yaygın ve kronik bir rahatsızlıktır. Her yaştan insan bu eklem hastalığına yakalanabiliyor ancak sıklıkla 65 yaş üstünde rastlanıyor. Kireçlenme, kemik uçlarını örten kıkırdak yapısında bozulma oluğunda gerçekleşir. Kireçlenmenin oluştuğu yerler, iki kemiğin birleşip bir eklem oluşturarak hareketi sağladığı noktalardır. Bu iki kemiğin arasındaki kıkırdak doku yıprandıkça kemik uçları korumasız kalır ve hareket ettikçe birbirine sürtünmeye başlar. Bu sürtünme sonucu, eklemin şekil ve yapısında değişme meydana gelir. Meydana gelen bu değişmeden dolayı eklem artık görevini yerine getiremez. Merdiven inip çıkarken zorlandığınızı veya yolda yürürken aksadığınızı farkedebilirsiniz. Çünkü artık her hareketiniz ekleme artı bir yük bindirir.

Kireçlenmenin belirtileri, hangi eklemde meydana geldiğine ve durumun ciddiyetine göre değişir. Ancak en yaygın belirtileri, sabahları ya da bir süre dinlendikten sonra oluşan tutulma hissi ve ağrıdır. Kireçlenmenin en çok oluşabileceği eklemler boyun, el, parmaklar, bel, kalça, diz ve ayak eklemleridir. Bu eklemlerdeki kireçlenmeler yürümek, bir nesneyi kaldırmak gibi eylemlerde zorlanmanıza neden olabilir. El ve parmak eklemlerinizde kireçlenme oluştuğunda nesneleri tutmak ve kavramakta zorluk çekebilirsiniz.

Kalıtım ve yaşam tarzının da içinde bulunduğu bir kaç faktörün bir araya gelmesi kireçlenmeye zemin hazırlar. Bunların dışında diyabet, troid bezinin az çalışması, aşırı demir yükü, genler, kilo, yanlış egzersiz, yaralanma ve aşınma gibi etkenler de kireçlenmeye yol açabilir.

Kireçlenmeyle başa çıkmanın yolları
Kireçlenme için mutlaka doktorumuza görünmeliyiz ve doktorumuzun önerilerine mutlaka dikkat etmeliyiz. Bunun yanında kendimizde evimizde tedavi uygulayabiliriz. Evimizde uygulayacağımız tedavi kesinlikle tehlikeye yol açabilecek türde olmamalıdır ve bitkisel olmalıdır.

Kireçlenme sorunumuza yardımcı olabilecek birkaç ip ucu:
1- Yarım fincan doğranmış havucu, 3 gram tarçını, bir gram karabiberi ve 3 gram kuru zencefili 2 fincan suyun içinde kaynatalım. Bu karışımı bir ay boyunca günde iki fincan olarak tüketelim.

2- Bir çeyrek fincan kadar doğranmış yeşil soğanı 2 fincan suyun içerisinde kaynatalım. Bu karışımı günde 3 defa tüketelim. Yine çeyrek fincan kadar doğranmış maydonozu 2 fincan suyun içerisinde kaynatıp günde 3 defa tüketerek kireçlenmeye engel olabiliriz.

3- 1/3 fincan taze fasülye içini, arpa ve barbunyayı 4 fincan su ile pişirip 1 ay boyunca günde bir defa tüketelim.

İbrahim SARAÇOĞLU kireçlenme kürü:
Bu kürün hazırlanışı sırasında dikkat etmemiz gereken, çınar yaprağını doğru seçmemizdir. Çınar yaprağımız olgun, yeşil veya kurutulmuş çınar yaprağı olmalıdır. Ayrıca çınar yaprağımızın yırtıklarının geniş olmasına dikkat etmeliyiz. Hazırlayacağımız kür için bize 2 adet çınar yaprağı gerekiyor. Bu 2 çınar yaprağını soğuk suda bolca yıkayıp parçalara ayırmalıyız.

Bir su bardağı klorsuz suyu kaynattıktan sonra parçalara ayırdığımız çınar yapraklarını ilave edip kısık ateşte 1 dakika demlemeliyiz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra sıcak iken süzmeliyiz. Süzdüğümüz karışımı ılıyınca, akşam yemeklerinden önce ve uyumadan önce içmeliyiz.

İki içim arasında mutlaka 3 saat fark olmalıdır. Bu çınar yaprağı kürüne 30 gün boyunca aralıksız devam etmeliyiz ve her defasında taze olarak hazırlamalıyız. Şikayetlere göre dönem dönem tekrarlayabiliriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir