Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Nasıl Yapılır

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bunlari Biliyormusunuz?
  4. »
  5. Bol Köpüklü Türk Kahvesi, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasil Yapilir, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapilisi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasil Yapilir, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapilisi

Merve Sözübelli Merve Sözübelli - - 5 dk okuma süresi
327 8
Bol Köpüklü Türk Kahvesi, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasil Yapilir, Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapilisi
Cezve: geniş ağızlı, uzun saplı kahveyi kaynatmak için kullanılan kap.Kahve fincanlarıİstenirse kahve değirmeni.
Türk kahvesi yapmak için kahve çekirdekleri çok ince toz gibi çekilmelidir. Çoğu elektrikli öğütücüler, bu kadar ince kahve çekemezler.
 
Önce malzemelerimiz tabiki 🙂
 
1. yöntem
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çaykaşığı kahve ve 1 çaykaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
 
2. yöntem
öncelikle köpüklü türk kahvesinin malzemesi önemlidir.evet herkesin bildiği gibi su kahve ve şeker üçlüsü pişirilir ateşte ama bu işin ayrıntıları işte o kadar basit değildir.
öncelikle buzdolabından buz gibi su çıkarılmalıdır. Eğer kahve sıcak ya da ılık suyla yapılırsa elde edeceğiniz köpük en fazla iki fincanı doldurur.hatta ikinci zorlanır.amma velakin buzdolabından çıkartılan suyla rahat 5 fincanı köpükten gözükmez yapar alkışı toplarsınız. 
 
şimdi gelelim diğer miktarlara.
gerçi bunları bilmeyen yoktur belki de ve fakat önemli olan açılmış bir başlığa rastgelmiş olmamız ve onu olabildiğince ayrıntılı doldurmaya çalışmamız.
kişi başına iki çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker koyar kısık ateşte pişirmeye başlarız kahvemizi.kısık ateş de önemli bir ayrıntıdır ,demedi denmesin sonra.bu arada tam kaynama esnasında ateşten alınan cezve direk fincanlara dökülmeye başlanmaz. 
 
kaşıkla cezvenin tepesinde oluşan köpük tüm fincanlara eşit eşit paylaştırılır ve sonra fincanın yarısı olana kadar kahve dökülür.
 
iki taşım sonucu tepside götüreceğiniz fincanların görüntüsü gerçekten çok güzel bir hal almıştır bile.gerisi ise höpürdete höpürdete içecek olanların keyiflerine kalmıştır.
 
İyi yapılmış bir Türk kahvesinin üstü köpükle kaplı olur ve Türklerde en çok köpüklü fincan misafire veya en yaşlı kişiye verilir. Kahvenin köpüklü olması için doğru boyutta cezve seçilmesi gereklidir. Bu nedenle iyi donanımlı bir mutfakta 1 fincandan 4 fincan alabilecek boyuta kadar cezve takımları olur. 
 
Bol Köpüklü Kahve Yapmak İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?
  • – Eğer vaktiniz ve sabrınız varsa, kahve çekirdekleri kendiniz kavurun ve öğütün… Taze kavrulup öğütülen kahve her zaman daha başarılı sonuç verir. Çünkü kahve yağları beklemiş kahveye kıyasla çok daha iyi durumda olacaktır. Kavurma kısmı biraz zahmetli olduğundan, sadece öğütmekle de yetinebilirsiniz. Basit bir el değirmeni ile kahvenizi çok kısa bir sürede rahatlıkla öğütebilirsiniz.
  • – Eğer önceden kavrulup öğütülmüş kahve alacaksanız, iyi bir markanın yeni tarihli ürününü alın. Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.
  • – Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır.
  • – Beklemiş kahveyi ısıtıp tekrar tüketmeyin. En fazla yarım saat içinde kahve bütün güzel özelliklerini yitirmiş olur…
  • – Kahvenizi temiz bir cezvede pişirin. Deterjan kalıntılarının iyice temizlendiğinden emin olun. Kullandığınız deterjanlar kokusuz olursa çok daha iyi sonuç alırsınız.

İlgili Yazılar

8 Yorum

  1. irem su - -

    süper kahveyi çokkkkk beğendik(:(:(:

  2. önmsizler - -

    kahve köpüksüz oldu ama güzel oldu…

  3. ebru - -

    Süper

  4. Fbuse - -

    Süper kahve oldu

  5. neymss - -

    Çokk gûzell kahwe …:-)

  6. Akilli - -

    Useniyom biri benim icin yapsın

  7. Merviş - -

    Eğer dolapta soğuk su yoksa mesela kış ayında nasıl yapacağız o zaman bol köpüklü kahve

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir