Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Nasıl Yapılır

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Nasil Yapilir
  4. »
  5. Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır

Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır

admin admin - - 3 dk okuma süresi
71 0
Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır

Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır

Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır, Su kaçakları ev ve iş yerinizde temiz ve atık su tesisat borularında, kalitesiz malzeme ve işçilik ve de zamanla deformasyona uğraması gibi çeşitli etkenlerden meydana gelen arızalara denir. Kaçaklar çeşitli belirtiler vermektedir. Eğer bir üst kattan kaynaklı kaçak varsa üst kat komşunuza haber verip, tüm vanalarının kapattırılması gerekmektedir.

Su kaçağının çeşitli belirtileri

1) Duvarlarda kararmalar

2) Fayans derzlerinde oluşan kabarma, küflenme ve kararmalar

3) Fayanslarda ve tavanlarda damlacık ve terleme oluşumu

4) Önüne geçilemeyen kötü koku

5) Duvar ve tavanda sıva, boya dökülmesi ve kabarması gibi belirtilere neden olur.

6) Eğer su kaçağı klozet, tuvalet, küvet veya duş teknesi tabanında oluşmuşsa, alt katınıza sızar ve alt kat tavanında, damlacık, sıva kabarması ve dökülmesi, kötü koku oluşur.

Su kaçağının gizli belirtileri

1) Tüm musluk ve vanalar kapatılmasına rağmen su sayacınız dönüyorsa

2) Duvarlardaki sıvalarda kabarma, döküntü oluşmuşsa

3) Nem ve rutubet gibi kötü kokular geliyorsa

4) Taban döşemelerinizde nemlenme ve kabarma varsa

5) Kombinizde ki genleşme tankında hava basıncı normal olmasına rağmen sürekli su basıncı düşüyorsa; Tesisatınızda kaçak var demektir.

Eskiden su tesisatlarındaki kaçakların tespiti sırasında birçok yerde kırma dökme işleri yapılmakta ve hatta çalışma esnasında sağlam kısımlar dahi hasar görmekteydi. Günümüz şartlarında tesisatlardaki kaçaklar teknolojik cihaz ve yöntemlerle duvar, beton ve fayans kırmadan yapıldığından, zaman, işçilik ve malzeme açısından da tasarruf sağlanmaktadır.

Teknolojik yöntemlerle su kaçağı tespiti

Temiz su tesisatında arıza tespiti artık akustik ses dinleme cihazlarıyla yapılmaktadır. Cihazın (kendi tabirimle) mikrofonu tesisatın muhtemel bulunduğu duvar ve tabanlarda gezdirilir ve kulaklığından gelen seslerin dinlenmesiyle kullanılır ve ses değişimine göre tespit yapılır. Atık su tesisatlarındaki arızalar ise kameralı görüntüleme cihazları ile tespit edilir. Bu yöntemde, kameralı kılavuz tesisata salınır. Görüntüleme sayesinde, sızıntı ve tıkanıklık tespit edilir.

Teknolojik yöntemlerle tespit, tahmini değil de kesin ve net tespit sağladığından, günümüzde tercih edilmeye başlanmıştır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir