Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Nasıl Yapılır

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bunlari Biliyormusunuz?
  4. »
  5. Akvaryum Nasıl Temizlenir?, Akvaryum Temizligi Nasıl Yapılır?, Akvaryumu Nasıl Temizleriz?, Akvaryum İçi Nasıl Temizlenir?, Akvaryum Dibi Nasıl Temizlenir?

Akvaryum Nasıl Temizlenir?, Akvaryum Temizligi Nasıl Yapılır?, Akvaryumu Nasıl Temizleriz?, Akvaryum İçi Nasıl Temizlenir?, Akvaryum Dibi Nasıl Temizlenir?

Arthur Arthur - - 3 dk okuma süresi
160 1
Akvaryum Nasıl Temizlenir
Akvaryum Nasıl Temizlenir?, Akvaryum Temizligi Nasıl Yapılır?, Akvaryumu Nasıl Temizleriz?, Akvaryum İçi Nasıl Temizlenir?, Akvaryum Dibi Nasıl Temizlenir?
 
İlk olarak akvaryumunuzu daha az demizlemek istiyorsanız karbon flitreli dış motor alın.Benim önerim en uygun ve ucuz fiyata Dolphin dış temizleme motoru bulabilirsiniz.
 
 İkinci olarak suyu temizlerken balıkların strese girmemesi için akvaryumun suyundan koyun ısıtıcısını hava motorunu takmayı unutmayın.
Üçüncü olarak akvaryum temizlerken kesinlikle temizlik mazemeleri kullanmayın. Suyu çalkalayın kumlarını temizleyin yeter.
Suyun berraklığı ve dezenfektesi için 60 litre suya yarım çay kaşığı kaya tuzu atın.
Suyu kesinlikle dinlendirin yada dinlenmiş su kullanın.
Akvaryumun suyunu değiştirdikten sonra direk balığınızı akvaryuma atmayın. Suyu uygun sıcaklığa getirin ondan sonra balıkları koyun.
Sürekli su değişimi yapmayın. Suyu dipten bi boru ile akvaryumun 1/3 boşalacak kadar çektirin yerine dinlenmiş su ekleyin.
 
Farklı Bir Öneri:

Yapmış olduğum bu proje ile akvaryumlarda dip temizliğin daha temzil olacağını düşünüyorum .. en azından ağızımıza su kaçma olasılığı çok düşük oluyor.. Tahminlerime göre kullanımı birazcık ama çok azcık zor..

Malzemeler:

  1. Koli bantı
  2. 1 metre hortum(isteğe göre değişe bilir…)
  3. 15 cm küçük hortum parçası ( ağızlık için. İsteğe göre değişbilir)
  4. Falçata

Eveet malzemelerimiz zaten çok abartılı değil adı üstünde basit.. Şimdi yapılışa geçelim…

1-)ilk olarak hortumun herhengi bir uç kısmından yaklaşık 20 cm kadar ilerisine, bir hortumun ucu girecek kadar kesmeden delik açıyoruz…

2-)Ardından küçük hortum parçamızı bu deliğe yerleştiriyoruz.. Bu bizim ağızlığımız olacak. Ve yerleştirdiğimizde iyice oturmasına vede içeride biraz boşluğun kalmasına dikkat edelim..Ki yukrıdan gelen su aşağıya doğru devam etsin..

3-) Koyduğumuz hortumu sıkı bir şekilde bantlıyoruz.. Suyu kaçırmayacak olmasına dikkat edelim… Yoksa tesisatmız bozuk olur..

4-)Ve tüm aşamlar tamamlandıktan sonra hortumuz hazır durumda ..

Şimdi kullanıma geçelim…İlk olarak uzun ucu akvaryumun içine sokuyoruz.. ve kirli bölgeye getirip .. çıkıç borusunun ucunu parmağımzla kapatım havayı içimize çekiyoruz. .Ardından su geldiğinde parmağımzı kaldırıp suyun akmasını sağlıyoruz.. buişlemi tekrar ettirerek akvaryumumuzda dip temizliği yapmış oluyoruz..

İlgili Yazılar

1 Yorum

  1. Ziyaretci Dedik - -

    Biraz Daha Detaylı anlatsan Kullanım Kısmını Anlamadımda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir